Разчистването на козметичния шкаф продължава. На прицел са сенките за очи, всичките ужасно стари от периода 2009 – 2011 година. Някои от тях ползвани не повече от 2-3 пъти и не мога да си обясня защо съм продължила не само да ги пазя, но и да ги разнасям насам-натам.

Стари сенки за очи

Горния ред, отдясно наляво:

1. Essence Quattro 04 Sixties reloaded – Четворката сенки е купена в периода ми „ходя на работа с опушен грим“. Ползвана 2-3 пъти.

2. L’Oreal Color Appeal Holographic 104 Meteorite Bronze – Тези сенки имам от края на 2007 година. 6 години! Разбира се, отдавна не ги ползвам, но ми е голяма мъка да ги изхвърля, защото са уникален цвят. Опитах се да ги нанеса на ръка и да ги снимам, просто цвета не го лови камерата. Има кафяво-керемидена основа, с наслагване на блестящо землисто-зелено, двата цвята преливат един в друг спрямо ъгъла на светлината в красив дуохром. Ако някой знае за други сенки или пигмент с идентичен цвят, моля да ми драсне един ред.

L'Oreal Color Appeal Holographic 104 Meteorite Bronze

3. Палитра Flormar 06 в нюанси на лилавото. Сравнително „нова“, от 2011 година, но рядко ползвана. Бялото е доста трошливо, а светлорозовото според мен не се съчетава добре с тъмните нюанси на палитрата. Ползвала съм само последните 3 цвята, най-тъмните.

На долния ред (розовите сенки), отдясно наляво:

1. Flormar единични матови сенки в розово, надписът на гърба е изтрит, номер не се чете. Беше някакъв експеримент за матови сенки, но определено предпочитам перлените. Твърде дискретни и незабележими.

2. Bourjois Ombre eyeshadow 06 rose elastique. С огледалце и четчица вътре. Изобщо не са ползвани, струваха към 11 лв.

Матови единични сенки за очи Flormar Сенки за очи Bourjois Ombre 06 rose elastique

Както виждате, трупането на козметика е безсмислено, чисто разхищение. Затова вече се опитвам да се ограничавам и да купувам само неща, които наистина много харесвам и ще нося. Не ще нося „някога“, а още утре, веднага, сега!

П. П. Държа да вметна, че по отношение на сроковете на годност имам едно наум и не ги спазвам съвсем стриктно. Част от тези сенки изхвърлям не само защото официалния им срок на годност е минал, а и защото не ги ползвам изобщо.