Тези, които са писали ревю за аналогичния продукт на Golden rose kajal stick сигурно вече знаят, че каялът е козметичен продукт, който се ползва от най-древни времена. Прави се от смес от ценна дървесина и натурални масла, която се оставя да изтлее при бавно горене. Каялът има много имена на различните места, където се ползва – не само за разкрасяване, но и за предпазване на очите от слънцето и насекомите и при двата пола.

Темата за кол/каял подчертаването на очи беше актуална по едно време в bg-mamma и аз побързах да се сдобия с това нещо от ebay, при това не варианта на Guerlain, а истински индийски каял, като си спомням, че специално внимание обърнах да не съдържа съединения на оловото – основна причина този вид натурална козметика да е забранена за внос в САЩ. Стикът е съвсем съвременно пакетиран, дори има огледалце на гилзата, но външната, хартиена кутийка беше много автентично надписана на чужд език. (хинду?)

Ползвах го с ентусиазъм няколко пъти, действително прави хубави линии, мек е, подходящ за опушен грим. После обаче установих, че бидейки натурален и прочие, този каял се размазва безобразно. Траеше час и нещо, след това по 1-2 см. под окото ми ставаше черно. В крайна сметка остана да лежи в шкафа и днес заминава по реда си в кошчето.

Каял Натурален индийски каял