Миналата седмица отвориха нов търговски център в Аахен и аз мръднах дотам да видя какви магазини и марки са представени. Купих си няколко неща, предимно глезотии за банята.

1. Душ-пяна на Rituals, с аромат на Юзу. Беше намалена от 8 на 5 евро по случай новия магазин. Не знам как холандската марка си позволява 2 магазина в града, при положение, че Body shop и Lush имат само по един, но явно успяват. Досега съм ползвала 2-3 техни неща и много ми харесват. Предлагат също и парфюми.

lush-body-shop-mohn

2. Бомбички за вана и малко масло за тяло от серията Smoke poppy на Body shop. Интересен аромат имат, определено не си ги поръчвайте на сляпо, силно ми напомнят на някакъв познат ретро парфюм.

3. Маска за лице Cup o’Coffee и бомбичка за вана с аромат на лимонова трева на Lush. Честно казано, имах намерение да си подновя Mask of magnaminty, но нали все ме съблазняват новите неща, вместо това си взех тази маска със смляно кафе и събуждащ ефект.

body-shop-bath-balls

lush-bath-bomb

Следващите неща са поръчката ми от natureme.de, новият онлайн магазин за био козметика на Douglas. Имаше код за намаление от 12 евро (споделих го на Facebook страницата на блога), и получих щедри пробички към поръчката, но пакетът се забави много. 10 дни за доставка от немски търговец са нещо невиждано за тукашния клиент. Като извинение получих още един код за намаление, но пак ми остана едно наум.

След като прочетох за анти-целулитното масло на Weleda при Галя, наумих си да се сдобия с него. Напоследък имам проблеми с фигурата ми и ако гърба ми се оправи от скорошния инцидент без последици, се надявам да се върна към ежедневния спорт. Защото броенето на калории не е моето „нещо“, само движение, движение и много вода.

Та, в пакета: антицелулитно масло от бреза Weleda и подходящия душ-пилинг към него, плюс подаръче минита измиващ гел и лосион за тяло с масло от памуково семе на Naїf.

weleda-naif

Както може би се вижда, вече съм с къса коса и имам нужда от стилизиращи продукти. Досега ползвах една вакса на Taft, която мирише много хубаво и оформя добре, но исках да пробвам и да сравня с нещо натурално. Ваксата за коса на Sante е с пчелен восък и кокосово масло, само пестеливо трябва да се нанася, че е пълна с масла.

Зеленото шишенце е сауна концетрат на La Nature с мирис на финландска гора. Той се разрежда с вода и с него се поливат камъните при т.нар. Aufguss, сауна спа ритуали. На мен влажната жега не ми понася и ходя само за отпускане на мускулатурата след спорт, но приятелят ми ходи редовно и него исках да зарадвам.

sauna-eco-dent-sante

Последното нещо също е бонус-подарък към поръчката – черна паста за зъби за избелване с черен въглен и екстракт от зелен чай. Цената й е 4.50 евро. Интересен продукт, непременно ще я пробвам.

В заключение, Natureme наистина се опитват да спечелят клиентите с подаръци, намаления, разнообразие и красиво опаковани поръчки, но ми е ясно, че това с кодовете и бонусите ще трае само докато спечелят клиенти. Ще ги наблюдавам, може би ще купя отново от сайта, но ecco-verde.de остава сигурния вариант за онлайн поръчка на био козметика.

Това е засега от мен. Бъдете здрави!