В списъка с желания миналата Коледа бях си записала компактната пудра Matt and radiant на YSL и в началото на Април си я купих. Голямо треперене беше дали ще ми пасне цвета, защото я поръчах по интернет, а не е никак евтина. Моята е номер 3, цвят Beige. На снимките и на живо е доста светла, но покритието е толкова леко и прозрачно, че това не е проблем. Серията обаче предлага и по-бледи нюанси.

(Снимките са от началото, когато беше нова. В момента логото изцяло е изличено от употреба. Вдъхнових се от един руски блог да я снимам върху ковьорче за екстра източно-европейски чар.)

YSL-Matt-and-Radiant-Powder-opened

Откъм текстура пудрата е отлична. Няма бляскави частици, но не е и съвсем матова. Много е фина, но не се праши излишно. Не стои брашняно, мога да я нанасям без страх, че ще прекаля и се усеща приятно върху кожата. Покритието е слабо – да речем на 15% от това, което дава един солиден фон дьо тен. За мен има два варианта за носене – на „голо“ лице, колкото за самочувствие, когато излизам, ей-така, да знам, че съм си сложила нещо. Или (най-често) като завършваща пудра, върху лек фон дьо тен или BB cream.

Обещанието за „матова и сияйна“ кожа звучи противоречиво, но някакси е изпълнено. Пудрата матира едва доловимо и изравнява тена, но без да отнема от естествения блясък на кожата. Натуралния вид на лицето се запазва и крайният ефект е точно по мой вкус. Продуктът няма никакъв доловим мирис.

YSL-Poudre-closeup

YSL-Poudre-swatch

Опаковката е гладка, златиста и силно бляскава, всеки отпечатък се вижда. Към нея има велурено калъфче с тампон, който не ползвам. Нанасям я със сгъваемата кабуки четка на Real Techniques. Преди намалението цената е 42 евро за 8,5 гр.

YSL-Matt-and-Radiant-Powder

В заключение, за мен Yves Saint Laurent – Matt and radiant не е жизнена необходимост. Ефектът е дискретен и цената е сериозна, но все пак е приятна глезотийка и не съжалявам, че я купих, защото я ползвам често и с удоволствие. Ако имате желание и възможност да се поглезите с нещо такова, дайте й шанс.