След като опитах почистващото олио с лайка на Body shop, нямам никакво намерение да се върна към времената, когато ползвах обикновен лосион и търках очите си по 10 минути до зачервяване, за да сваля напълно остатъците от грима. Мицеларните води са добро решение, но все пак предпочитам маслото за разгримиране. Слагаш, разтриваш нежно, отмиваш обилно с вода и … готово.

Твърдото масло за разгримиране с лайка мирише и действа по абсолютно същия начин като течното, за разлика от него обаче не се разлива и не омазва навсякъде, а стои кротко и примерно в металната си кутийка. На вид и докосване е като мас, бяло и твърдо, но бързо омеква и се стапя в ръцете. Има лека цветна миризма, при отмиване прави водата белезникава. Сваля без проблеми водоустойчив грим, не дразни очите и не оставя мазни следи по кожата. Цената му е 13 евро за 90 мл. и напълно си заслужава.

твърдо масло за разгримиране

Двуфазният лосион е специално предназначен за сваляне на очен грим и червила. Трябва да се разклати добре преди употреба, както всички подобни. Ползвам го, когато съм с по-лек грим или сутрин открия остатъчни следи от спирала под очите. Не е толкова мазен, колкото други двуфазни разтвори, които съм ползвала (Lancome, Алверде, Douglas), но все пак винаги след него си измивам лицето още веднъж. Справя се успешно с всякакви моливи, каяли, спирали и пр. Цената е 10 евро за 150 мл. Не че не си струва парите, но аз бих го купила само ако отново е на промоция, с 50% намаление.

двуфазен лосион за разгримиране

Това са двамата ми добри помощници при разгримирането напоследък. Ако искате да пробвате нещо различно, но и ефективно, препоръчвам ви ги.