Досега 2 пъти съм поръчвала от iherb.com, основно заради изгодните цени на Real Techniques там. Помежду другите неща, метнах в кошницата и сгъваемата кабуки четка на Ecotools на разумната цена $7.99. Чувала съм хубави неща за единичните четки на марката, исках да пробвам, а и имах нужда от нещо, която да мога да разнасям в чантата, без опасност от повреди.

Сгъваемата кабуки четка е с диаметър 3 см. Алуминиево метално тяло в шоколадово-кафяв цвят с релефно лого и надпис Ecotools защитава самата четка, която е мекичка и пухкава, с овална глава и тънки, но много гъсти влакна в преливащ кафяв цвят. Като цяло, много приятно естетическо впечатление прави.

Кабуки четка на Ecotools

Като говорим за дизайна обаче трябва да спомена, че когато я получих бях някак неприятно изненадана, защото очаквах, че четката ще се прибира със въртене, а не е така. Има второ метално тяло вътре (на снимката – където е злощастният ми отпечатък), което се придърпва или избутва назад на ръка, след което се поставя капачката и се натиска, за да се сгъне четката. Да, влакната са защитени, няма начупване или накъсване, просто другояче си я представях.

Кабуки четка на Ecotools

Както се вижда от формата й, с тази четка трудно може да се постигне прецизност, но и без това кабуки четките не са за тази цел. За ежедневния лек руж, пудра или дори прахообразен ФДТ върши страхотна работа. След месеци употреба, не съм забелязала да е загубила дори един косъм. Качеството е съвсем приемливо за тази цена и я препоръчвам.