Гъбичката коняк се изработва от фибрите на едноименното растение (Amorphophallus Konjac). Позната е в Азия от 1500 години и се ползва за почистване и нежно ексфолиране на лице и тяло. Гъбичката е 100% натурална и биоразградима, подходяща е за всяка възраст, може да се ползва дори за околоочния контур, самостоятелно или в комбинация с почистващ продукт.

На вид коняк гъбичката не е нищо особено. Малка, пореста, твърда, жълтеникава материя, която накисната няколко минути в топла вода изсветлява, омеква, увеличава размера си и на допир е леко „пружинираща“. Има тънък конец, за да се закача и съхне на въздух. DPP07DE0303120438 DPP07DE0303122254

Получих гъбичката с декемврийския Glossybox, но едва наскоро я пробвах. Ефектът обаче се усеща веднага и аз съм просто очарована. Ползвам я сутрин и вечер, кожата ми е осезаемо по-нежна, мека, а измиващия гел на Neutrogena за свиване на порите всъщност започна наистина да действа в това направление. (иначе го чакаше в най-добрия случай неутрално ревю).

Упътванията за употреба гласят:

  • гъбичката да се ползва само добре накисната
  • между ползванията да стои на проветриво място, за да се изпари водата
  • веднъж седмично да се дезинфекцира с гореща вода
  • след 2-3 месеца употреба, при следи от износване, накъсване на влакната и пр. да се подмени.

Моята гъба е произведена за KARMAMEJU и струва 69 датски крони (9.25 евро), но в България се предлагат гъбички на The Konjac Sponge Company на цена от 16 лв/брой.