Фон дьо тенът ми е много важен. Ако той е наред, мога да мина и без други подобрения, затова се старая да е сложен равномерно и да изглежда добре. Опитвала съм всички методи за нанасяне, и за всеки един съм усетила предимства и недостатъци.

– Нанасянето с пръсти може да се прави само вкъщи, с чисти, измити ръце, но пък е удобно, става бързо, не се губи материал и с пръсти има най-малка вероятност да оставя празно място и да получа „маска-ефект“.

– Плоската четка също е удобна, но за да стане идеално ми е нужно доста повече време. Отделно в самата четка се задържа от продукта, което не е много хигиенично. Иска си редовно чистене.

– Триъгълната гъбичка е с най-много минуси. Трудно става нанасянето, попива много продукт и го хаби, не може да се изпере изцяло и въобще е нещо за еднократна употреба.

И си идваме на думата за най-новия ми помощник: яйцето за прецизно нанасяне на фон дьо тен (Ebelin make-up ei). То се явява бюджетна версия на т.нар. Beauty Blender, който струва зашеметяващите 20-30$ в зависимост от цвета (пълно безумие!). Яйцето на Ebelin струва 2.45 евро, предлага се и в България на сходна цена.

Яйце за прецизно нанасяне на фон дьо тен

Яйцето е със заоблено дъно и заострен връх, с който да достига на места като основата на носа и около очите. На усещане е почти същото като обикновена гъбичка, може би само с идея по-твърдо и с по-едри пори. Не попива много фон дьо тен и за мое учудване, със съвсем малко измиващ продукт за лице (например гел) успява да се изчисти в дълбочина. Ефектът от употребата му е задоволителен – равномерно покритие на лицето, без излишен материал. Ако сте експериментатори, или принципно нямате желание за работите изцяло с ръце, можете да му дадете шанс.