Когато заминавах през 2012, малкото ми налични четки останаха в България, затова нанасях ФДТ с пръсти, а сенките с дунапрененото апликаторче и това беше. Когато установих, че не се справям добре, реших се на няколко бюджетни покупки и една от тях беше двойната четка за фон дьо тен и пудра на Ebelin. В момента цената е 3.95 евро.

Четката има дръжка от твърда, черна пластмаса с логото на марката в бяло, което след 2 години вече се е поизтрило. Въпреки, че е гладка, не съм имала проблеми със захвата.

двойна четка Ebelin

Пудрената глава е с дълги около 4 см. меки влакна, средно-гъста. Справя се с компактна или свободна пудра, но не беше съвсем пригодна за старата, по-твърда версия на Метеоритите, които искаха жилава четка, за да свалиш продукт. При пране досега не е губила косми, приятно се работи с нея и я харесвам. В момента я ползвам за изравняващата и озаряваща пудра на Kiko.

Четката за ФДТ е плоска, къса, с жилави 3 см. дълги влакна. Ако вложите време, с нея се постига свестен резултат, но не може да се сравнява с Expert Face или Stippling четките на Real Techniques, които сега ползвам. При измиване постоянно губи косми, не съм доволна от нея и спрях да я употребявам.

Крайно мнение: Ако сте под строг бюджет, двойната четка е решение, но по-скоро бих препоръчала да си купите отделно само четката за пудра и да търсите друг вариант за нанасянето на ФДТ.