Първият ми опит с корейската козметика от Memebox беше успешен. Използвам голяма част от продуктите, а другите се налага да изчакат в резерв, защото козметичното чекмедже е пълно до горе. Но нали съм любопитна като котка, не можах да се сдържа да не поръчам и още едно издание.

Между другото, раят с отзиви за Memebox на български се намира при Жени от Just another blog (Rain of makeup).

Та моята кутия е Special #36 Meme’s pouch, тоест издание с продукти по препоръки на козметичните експерти на Memebox. Съдържа 6 пълноразмерни продукта, измежду които и парфюм.

Memebox

1. Първият продукт е Drww. Mix and match палитра за устни. Съдържа 5 цвята с консистенцията на оцветен балсам, плюс празно гнездо за смесване на цветовете. Кутията е от твърд картон, затваря се с магнит, има и двойна четка за работа. Пробвах я, на живо цветовете са неоново-ярки, но добре нанесени (с пръсти) стоят ненатрапчиво. Оригинална цена: 47$.

Мix and match lip palette

2. Croquis Alight Pact озаряваща и дефинираща мраморна пудра. Лека пластмасова кутийка с огледалце, в картонена опаковка. Основният цвят на пудрата е доста светъл, но първите ми опити с нея бяха много обнадеждаващи. Няма едри бляскави частици, дава дискретен цвят с едно леко движение по горната част на скулите. Оригинална цена: 35$

Croquis - Alight Pact

3. Ако сте чували за корейска козметика, знаете и за Etude House. Сладурски опаковки, като кукленски! С този Memebox получих кутийка с 50 листчета за попиване на излишното омазняване от лицето и освежаване на грима. Хартията, от която са направени е ханджи, традиционна корейска хартия от дървесина на черница. Самата кутийка е от лека, розова пластмаса и изглежда като детска играчка. В нея се намира пореста, ярко-розова гъбичка с едностранна залепваща повърхност. Когато се постави в кутийката, за нея залепва поредното листче и можете да попиете лицето си, без да пипате с ръце вътре. После само отлепяте и хвърляте. Като ефект листчетата са на светлинни години напред от тези на Essence, които съм пробвала и струват само 6$ за 50 бр.

Еtude house blotting papers

4. Парфюм Marait – Nr. 72 Petite Princesse. Надали мога да се асоциирам с термина „малка принцеса“, но пък съм любопитна да пробвам и понося парфюм от другата страна на земното кълбо. От капачката се носи цветен и доста тежък, почти задушаващ аромат, но така парфюм не се пробва, нито само на китка, така че ще изчакате докато го разнося прилично.

Корейски парфюм Marait 72 Petite Princesse

5. Протеинов спрей за коса Valley Sous 150 ml. с арганово и шипково масло за защита и заздравяване. Нанася се преди или непосредствено след изсушаване, ароматът съдържа виолеткови нотки, горски плодове и лилия, съчетани с муск. (Преписвам от брошурата, не съм го пробвала още.). Оригинална цена: 21$

6. Крем за ръце Gleaming bijou на Rose Mine 60 ml.  с аромат на лилия, божур и амбра. Марката явно е известна предимно с продуктите си за ръце. Оригинална цена: 12$

Протеинов спрей за коса и парфюмиран крем за ръце

И този път останах много доволна, но ще продължа да си спазвам правилото – от корейската козметика да избягвам цветната. Не знам дали сте забелязали, дори масовите производители, напр. Revlon, внасят в определена държава само тези тонове от палитрата, които биха били най-носени там. Моята кожа е със среден тон, съответно твърде тъмна за произвежданите и предлаганите на азиатския пазар фон дьо тен, коректори и пр. Останалото обаче си струва да се пробва.