Що се отнася до разкрасителни процедури и готвене, опасявам се, че следвам правилото „Ако продължава повече от 30 мин. и се налага да го пазя, най-вероятно няма да го бъде.“ Ненавиждам да стоя часове с изпънати пръсти, за да си пазя пресния лак от надраскване, затова търся варианти да съкратя чакането с капки за бързо съхнене. Досега съм използвала докрай едно шишенце на Essence и Essie Quick-e drying drops. В момента ползвам P2.

Quick-EНаложи се да си „открадна“ снимката от сайта на Essie, тъй като почти празното ми флаконче остана у сестра ми. В лудницата преди моминското парти й подхвърлих Essie Quick-e, за да не се налага да чака червения си лак и го забравих.

Стъкленото шишенце с пипетка съдържа 15 мл. и при спорадично лакиране ми стигна за повече от 3 години. Течността е без миризма, с консистенцията на леко масло. Не въздейства негативно на кожичките, напротив, за кратко дори ги омекотява приятно.

Употребата е стандартна за този тип продукт: слага се по една капка на прясно лакирания нокът (но не съвсем веднага) и се изчаква малко. Някои твърдят, че с него лакът съхне за 90 секунди, но моите впечатления не са такива. Вярно, определено става по-бързо, но нито в началото, нито впоследствие лакът ми на 2 пласта е изсъхвал напълно с тези капки за по-малко от 10-15 мин. Тоест подобрение има, но не е магическа пръчка. Между другото, капките на Essence бяха със съпоставим ефект за мен, затова не бих дала 10 евро за Essie.

Отзивите за Essie Quick-E са масово толкова позитивни, че не мога да си обясня защо при мен ефектът беше незадоволителен. Дали се лакирам твърде дебело или ми се падна престоял продукт … не знам.

В момента чакам да дойде прословутия топ лак на Seche Vite. И ако се сдържа от лошия си навик да си чопля пръстите от нерви и да си развалям маникюра, може и да започна да показвам колекцията си от лакове.