Cils D’Enfer Guerlain в черно е спиралата, която ползвам през последните 3 месеца. С подимето си „long-lasting volume & curl mascara“ тя обещава всичко възможно – дълготрайност, удължаване, извиване, обем. Частично изпълни обещанията, но аз все пак останах доволна, защото моите мигли са късички и не очаквам чудеса.

Трябваше ми време, за да изградя мнение, защото в началото тушът е доста течен, а и всяка спирала си има определен начин, по който се нанася най-ефективно и той също се открива с практика. Аз поставям четката в основата на миглите, раздвижвам леко на зиг-заг и изтеглям през миглите, все едно ги реша. На два пласта е видима, но и достатъчно дискретна за ежедневен грим.

Четката е сравнително дълга, съставена от къси, твърди влакна, стърчащи под ъгъл 90 градуса.

Guerlain-Cils-dEnfer-chetka

Спиралата удължава миглите прилично, откъм придаване на обем се представя на средно ниво. От всичко обещано липсваше предимно извиването. Хубав ефект би било, наистина много отваря очите, но в този случай просто го няма. Трайна е, не се размазва и не се рони. Премахва се сравнително трудно, освен ако не ползвате двуфазен лосион или масло за разгримиране.

Снимките преди/след долу са правени когато спиралата започна да засъхва, затова се вижда, че леко слепва някои мигли. По принцип обаче нямам такива оплаквания.

Guerlain-Cils-dEnfer-Waterproof

Цената във feelunique с намалението беше около 23 евро. За количество от 8,5 мл ми се струва разумна цена. Купих си и другата версия So volume, в черно-перлен цвят на тубичката.

Това беше първото ми ревю с истински снимки от ефект на спирала. Надявам се да ви е било полезно.