Колекцията I love nude на Essence излезе преди доста време, със сигурност повече от година. Много хора писаха за тях, но аз избягвам да си купувам единички, защото тези от Catrice не са сред най-ползваните ми покупки. Но 04 Sweet like chocolate беше тъкмо спряна от производство и много намалена на щанда в ДМ, и аз я грабнах за евро и нещо.

Може би сянката още може да се намери, а можете да приемете и публикацията като мнение за качествтото на колекцията като цяло. Лично на мен тази единичка ми допадна повече от харесваната 05 My favourite tauping, защото е с топъл подтон, който подхожда на цвета на кожата ми и е съвсем малко по-тъмен от клепача ми.

Essence - Sweet like chocolate

Essence – 04 Sweet like chocolate е печен прахообразен продукт със сатенен завършек. Цветът е светло-кафяво, с много лек златист отблясък. Праши се умерено – достатъчно, за да цапа опаковката, но не толкова, че да пада или да ми пречи докато се гримирам. По изключение се мацам основно с пръсти и чак накрая преливам малко с четка по краищата.

За платената цена, качеството е доста добро. Без база, в края на дългия работен ден сянката е избледняла съвсем минимално, а в топлите дни се събира леко, но аз така или иначе имам мазен клепач и проблем в това отношение. С база нямам никакви проблеми, държи се без забележки.

Essence - Sweet like chocolate

На много силно слънце се вижда блясъка в златно. Долу можете да видите единичката разнесена, съответно на слънце и сянка. Можете да я носите както мен, в ежедневието, само със спирала, или с очна линия и спирала. За бързия офисен грим ми стана предпочитания избор.

Essence - Sweet like chocolate

Ако като мен досега сте пренабрегвали I love nude, хвърлете им един поглед.