Много съм чувала за азиатската бяла козметика и прословутата им грижа за бяла, гладка и свежа кожа. Подтиснах опасенията си, че ще мине през митница и поръчах Luckybox #9 на южно-корейските бюти кутии Memebox, защото бях много любопитна да пробвам.

Тъй като Mannierox получи абсолютно същата кутия преди мен, не пуснах собствена публикация за съдържанието, но ще ви покажа един от първите продукти, който тествах, а именно: витаминена пудра за измиване на лице от серия Ibelivyu на Skin Soul Beauty cosmetics.

Опаковката е много стилна, матов стъклен флакон с коркова капачка. Годност до 6 месеца след отваряне, съдържа 70 гр. пудра. Количество колкото 1 ст. стига за измиване на лицето и шията, така че е икономичен продукт.

Измиващата пудра всъщност се състои от смес от бели и прасковено-розови микрогранули, които много приличат на прах за пране. Имат и подобна свежа, чиста миризма, и наистина дотолкова наподобяват перилен препарат, че имам чувството, че правя нещо нередно, като ги навлажнявам и трия по лицето си. Усещането е близко до това да масажираш кожата си с хума, леко грапаво и сместа започва почти мигновено да съхне, така че се налага да донавлажнявам.

DPP07DE0907092745 DPP07DE0907092923

След измиване лицето е много нежно, гладко на докосване и за кратко време порите са видимо смалени, но този ефект върви ръка за ръка с осезателно опъване на кожата, затова веднага след почистване на лицето се пръсвам със освежаващ спрей или слагам дневния крем.

Моята кожа е смесена, засега нямам наблюдения трайно да изсушава или дългосрочно да регулира омазняването, но като цяло е интересен, иновативен продукт, приятен за ползване (заради него дори временно изоставих новата ми система за измиване на лице на Magnitone).

А какви са вашите впечатления от корейската козметика? Ползвали ли сте подобен продукт?