Neutrogena Visibly clear е измиващ гел за лице с екстракти от мандарина и лимон, за матиране на кожата и свиване на порите. В дрогерии DM беше на цена от 5 евро. Опаковката отдавна свърши и ще споделя впечатления, преди съвсем да съм забравила.

Гелът като консистенция е съвсем обичаен, средно течен, мирише много свежо и приятно. Лимонът не се усеща, поне не като кисела нотка, ароматът е лек и нежен цитрус. Пени се добре, измива чудесно, ползвах го успешно и за сваляне на грим. Не съм имала проблеми с изсушаване, опъване или раздразнения на кожата.

Матира ли Neutrogena Visibly clear и има ли ефект върху порите?

Съвсем честно казано, не забелязах подобен ефект докато ползвах само гела. В най-добрия случай щеше да получи неутрално ревю. Но когато започнах да използвам и конджак гъбичка за ексфолиране, комбинацията от почистване и нежно ексфолиране неимоверно подобри резултатите. Също така, в сравнение със следващите 2 измиващи гела за лице, които ползвам в момента (на L’Oreal и Garnier), този на Neutrogena изпъкна приятно с аромат и действие.

Заключение: (tl;dr) Препоръчвам го, но в комбинация с някакво леко механично ексфолиране, напр. конджак гъбичка или четка за лице с меки влакна.