За първи път видях Mask of magnaminty в блога на Powder your face with sunshine и при едно пътуване до Аахен си взех малка опаковка (85 грама) от магазина на Lush. Това е първият ми опит с марката, която предлага ръчно правени маски, балсами и пр. с интересна консистенция и изкушаващи аромати. Получих и актуален каталог, който прелистих усърдно във влака и установих, че макар продуктите да съдържат натурални съставки и етерични масла, те не са био- или органик- и съдържат консерванти, вкл. и парабени. (С BodyShop човек също може да се вкара в подобна заблуда.)

Mask of magnaminty е самоконсервираща се маска. В старата версия има парабен, на моята опаковка няма указан такъв. Съдържа мед, каолинова глина, глицерин, смлени семена като едри ексфолиращи частици, ментово масло и пр. Ароматът е опияняващ, комбинация от медена сладост и дъхава мента.

lush-mask-of-magnaminty-package

При Теди някои момичета са споделили, че държат маската по 15 мин или половин час. Аз не мога – оставя ли я за повече от 10 минути и лицето ми се зачервява, макар по принцип да нямам чувствителна кожа, дори напротив. Затова аз ползвах маската само по веднъж на седмица. За сметка на това всеки път съм възхитена от ефекта – кожата ми след това изглежда видимо по-свежа и гладка. Държах си маската винаги в хладилника, и лятото да извадя тази експлозия от хладна свежест, да я нанеса на лицето си и след това да се намажа с кремчето на Korres в неделя беше идеалната прелюдия към новата седмица.

lush-mask-of-magnaminty

Mask of magnaminty ми харесва страшно много, и ще си я купя непременно отново. Но пак ще е в малка кутийка – въпреки внимателното съхранение на края маската вече беше започнала да става лепкава и твърда, и подозирам, че голяма опаковка ще се развали преди да успея да я свърша.

А вие, как глезите кожата си?