След като моя L’Oreal True Match с цвърчене изпусна последното си съдържимо, почувствах се  изправена пред твърде голямо предизвикателство. Изборът на фон дьо тен е коварна задача и най-много неуспешни покупки имам именно в тази област.

В Parfümerie Becker не реагираха на запитването ми за „фон дьо тен“, което ме учуди, защото винаги съм смятала, че в козметиката стандарт е френското наименование. Добре, за германците явно това е make-up. Консултантката беше толкова услужлива, че се стъписах, притесних се, не пробвах нищо друго и след 10 мин. се измъкнах от магазина с Teint Visionnaire в цвят 03 Beige Diaphane – новия фон дьо тен на Lancome, базиран на техния Visionnaire serum, за който се твърди, че при редовна употреба изглажда несъвършенствата на кожата и спомага собствените й възстановителни процеси. Teint Visionnaire е със слънцезащитен фактор – SPF 20.

Тук е мястото да вметна, че един от най-сериозните ми козметични проблеми са дълбоките, синкаво-черни сенки под очите, които никакво количество сън или пиене на минерална вода не могат да изтрият. Затова гледам да имам под ръка коректор или покривен фон дьо тен, които да комбинирам с ежедневния фон дьо тен за прикриване на сенките.

В този ред на мисли, да платя 50 евро за продукт 2 в 1 – фон дьо тен и коректор с подарък мини-сет към него не удари чак толкова дълбоко в свидливата ми душица.

Самият продукт:

Lancome

Опаковката е доста солидна – стъклен флакон с 30 мл. продукт, увенчан с дебела сребърна капачка с релефната роза на Lancome, в която се намират коректора и мъничко огледалце. Може да бъде неудобен за разнасяне в дамската чанта за някого, на мен лично не ми пречи.

Коректорът е с вид на твърд мус, нанасям го с потупващи движения под очите. Покрива добре, помага и върху миниатюрните капилярчета. До края на деня  се стапя в кожата и отдолу прозират отново тъмните сенки, но при мен така се получава винаги.

Консистенцията е доста по-течна, отколкото на други фон дьо тени. На мен ми е удобно да го нанасям с expert face или stippling четката на Real Techniques. Разнася се много лесно и една голяма капка стига да се покрият червенината и да се изравни тена, при добро желание може да наслагвате. Върху лицето не се усеща като твърде мазен и тежък, комфортно ми е с него, има и добра трайност, особено ако се фиксира с пудра. Струва ми се, че има лек собствен блясък. Аз съм със смесена кожа и до края на деня малко лъсвам, но както казах, пудрата е наблизо.

Цена: 50 евро

Крайна оценка: много добър продукт, бих го купила отново.

За дълготраен ефект от употребата не мога да кажа със сигурност, но докато го ползвах кожата ми беше хубава, не съм имала пъпки или други проблеми.

Подаръчното комплектче съдържа:

  • Mini crayon Khol Noir молив за очи
  • Hypnose Star 2 мл. спирала
  • Bi-Facil 30 мл. двукомпонентна почистваща течност за грим

Teint Visionnaire Lancome – фон дьо тен + коректор