Понякога имам хубаво усещане за някои неща и то се оправдава. Пропуснах изданието на Glossybox с минито на Bare Minerals, но запитах Мери за нейния цвят, поръчах си същия онлайн и той беше перфектно попадение. Не само като нюанс за моя цвят на кожата, а и като продукт.

Ще се наложи да ме извините, опаковката е в безобразен вид, но непрекъснато я разнасям в чантата и се е надраскала.

Bare Minerals 15 SPF

Разбира се, прахообразен минерален ФДТ не е най-практичната форма на ФДТ, но Bare Minerals Original SPF 15 foundation не случайно е толкова награждаван и харесван. Ползвам го редовно и натрупах достатъчно впечатления, за да го похваля с чиста съвест. Нанася се лесно, дори и без база, дава средно покритие с полу-матов завършек и не стимулира омазняването, дори в топлите месеци. (Друго имам да кажа по тази точка за бестселъра на Body Shop – техния минерален ФДТ, но за него ще си говорим друг път.)

Bare Minerals 15 SPF

Върху база за грим минералният фон дьо тен е съвършенство, просто се плъзга по кожата. Аз работя с Expert Face Brush Real Techniques, но когато тя не ми е под ръка и кабукито на Ecotools се справя перфектно със задачата.

Тук съм нанесла ФДТ на много плътен слой на горната част на ръката, за да се видят по-добре фините светлоотразителни частици, които помагат на кожата да придобие здравия, изгладен вид, който толкова ми допада. (Моят цвят е номер 20, Medium beige.)

Bare Minerals 15 SPF

Не знам как се държи прахообразният ФДТ на суха кожа, но за нормална или смесена според мен е удачен вариант. Аз поне го харесвам много.

Имам подготвени и заснети гримове с него, ще ги пусна тези дни.

Цената на Bare Minerals Original SPF15 е 26 euro във feelunique.com, но аз бих ви препоръчала да се запишете в newsletter-а на lookfantastic.com и да изчакате някой от многобройните им купони за 20% намаление (отделно там и цената е по-ниска по принцип).