Повечето неща, които получавам от Glossybox си заминават по реда, без да стигнат до ревю, но за тези мъници искам да кажа по две добри думи.

1. Крем за ръце на Figs & Rouge с масло от шеа и аромат на ванилия и шам фъстък. Разкош в тубичка, не можех да му се наситя и свърши рекордно бързо. Мирише страхотно, попива много бързо и прави ръцете мекички.

Figs & Rouge е английска марка, рекламира се като 100% натурална, може да се купи във feelunique, там 20 мл. опаковка от крема, каквато изхабих аз, струва 5.15 евро, а 80 мл. са на цена 10.30 евро. В момента имам 2 отворени и 3 неотворени крема за ръце, но определено ще си го купя пак.

2. Дневен крем за лице на Love Me Green, френска марка за органична козметика, сертифицирана по EcoCert. Тест-опаковката беше 15 мл. Кремът съдържа екстракт от био нар, 98% от съставките са от натурален произход, 16% от органично земеделие. Попива бързо, освежава кожата, удачна основа за грим е. Много ме е яд, че забутах талона от кутията за 30% намаление някъде, но и така цената не е непосилна – 50 мл. струват 18 евро. Съставките можете да видите тук. Тестовата опаковчица е 5.90 евро.

3. Крем за лице за чувствителна кожа Activital (Multi Vital Cream) на Alex Cosmetic, Германия. Също 15 мл. дневен крем, който много ми хареса. Мирише на роза, както българските розови води, много е лек, попива бързо, действа страхотно на кожата ми. Не е био, но не ми пречи. Кремът е произведен в Германия, а аз вярвам, че контролът на качеството тук е на високо ниво. Във всеки случай ми вдъхва по-голямо доверие от серума ми с вит. Е на Боди Шоп, който се оказа произведен в Тайланд. Съдържанието можете да видите на тази страница. Цената е 37 евро за 50 мл.

Двата крема са тествани в период от поне 2 седмици. Това не е дълъг период и не твърдя, че трайно могат да повлияят на зряла кожа, но за ежедневното овлажняване на моята кожа се представиха повече от задоволително и можете да им обърнете внимание.

Ако се интересувате от био козметика, можете да прочетете тази статия на Органично за това коя козметика е органик/био и какви изисквания имат сертифициращите организации, за да дадат печата си на определена марка.