Априлската доза свършени продукти и остарели козметики за изхвърляне.

измиващи геловеДвата измиващи гела за лице ползвах едновременно и поради това не мога да дам категорично мнение кой как е действал на кожата ми. (В момента имам същия проблем с грижата за лицето, хаотична съм, ползвам повече от един продукт и не мога да пиша отзиви за бяла козметика.)

Все пак мога да кажа, че L’oreal Perfect Clean е много приятен за ползване. Има малки ексфолиращи частички, мирише богато и вкусно на кайсия. Бих си го купила отново.

Gernier Fruit Energy с екстракт от нар и грейпфрут, от друга страна, не ме впечатли с нищо, обикновен измиващ гел.

За двуфазния дегримьор на Alverde можете да видите отзива тук.

Най-вдясно е рол-он дезодоранта на Nivea Perfect Invisible 48h. От него имам вече 4-5 изхабени флакона. Мирише свежо и е много траен, държи до края на работния ден. Ароматът му е толкова интензивен, че заради него пропускам парфюма понякога. Съдържа алуминиеви съединения.

Тук искам да отворя една скоба, информирала съм се за изследванията в тази област и за начина, по който се предполага да работи алуминия в продуктите против изпотяване и съм преценила, че за мен наличието на такъв не е причина за тревога.
празни кремчетаДва остарели крема за ръце на Балеа и Нивеа, които така и не свърших. Причината – попиват много бавно и оставят мазни следи по ръцете.

Mary Kay Satin Hands e крем за ръце без парфюм, получен от Glossybox. Има медицинска миризма, не много приятна, но пък не се задържа дълго. Самият крем попива добре, върши си работата и го изцедих до последно.

Garnier Miracle Skin крем така и не си купих, но покрай поръчките от Flaconi ми се събраха 5 минита. Мнението ми за крема остава силно положително, но трябва да кажа, че не е подходящ за дами с много светла кожа или кожа с розов подтон, защото в такъв случай оранжавее.

Най-последен, долу вдясно е фон дьо тен Alverde Color and care в цвят 20. От него имам изхабени 2 пълни опаковки, за зимен/пролетен тен при мен е точния нюанс. Има средно покритие и полуматов завършек, който обаче не е твърде траен на моята смесена кожа. Все пак за цената си върши отлична работа. Грим с него можете да видите тук.

Шампоани и масло против целулитПредложих съавторство на приятеля ми, да даде отзив за мъжкия шампоан на Kueshi. Kаза, че „бил окей“. So there! За шампоана на Sante можете да погледнете тук.

Анти-целулитното масло на Alverde с лимон и розмарин свърших отдавна, но бях забутала шишето в един шкаф. Течно олио със силна лимоново-подправкова нотка, което нанасях след баня чрез яростен масаж по бедрата и задните части. Иска известно време, за да попие, така че не е за случаи, когато бързате.

Най-важното: действа ли маслото против целулит на Алверде? Действа. Действа колкото всяко друго масло, крем или гел против целулит – докато правите спорт по 3-4 пъти седмично, пиете много вода и се храните разумно и балансирано. Ако някой пие по 500 мл. кока-кола на ден и гризка вафлички, ако ще и с най-скъпия крем да се маже, ползата ще е нулева.

Стара козметикаИ малко стара козметика, която заминава към коша.

Горе вляво: 3 мини опаковки лепило за изкуствени мигли от една експериментална фаза, когато се подготвях да гримирам сестра ми за сватбата й. Никога, никога, никога не си купувайте евтино лепило!!! Разкрасителният ефект е обратен, ако заедно с изкуствените мигли сваляте снопчета собствени. Всички препоръчват лепилото на DUO, аз също. Струва 10-тина евро, но върши отлична работа, стига за страшно много време и няма да имате ядове с него.

Горе вдясно: стари лакове, утаиха се на пластове и заминават в коша.

Долу вляво (следващия път ще започна да номерирам нещата на снимките, сериозно!) е база за сенки Perfect eyes на P2. Много добър продукт, но остаря и вече не се нанася добре.

Отвореното бурканче са мус-сенки (сорбе) на Essence. Гелообразна текстура със ситни бляскави светло-зелени частички, които се събират по клепача и избледняват бързо. Купих ги заедно с мус-сенките Pas de Copper, но докато едните ми станаха любими и ударих дъно, другите пипнах точно веднъж.

Сега, спиралите …

Исках да снимам коя как стои, но на самоснимачка няма как да си нацеля окото на фокус, а и спиралите остаряха и не са, каквито бяха в началото. Така че на доверие ще трябва да приемете разказа ми.

One by one volum’ express satin black на Мейбълин е много стара, взех си я през 2012 и я ползвах за кратко. Размазваше се под очите ми постоянно, а и не правеше кой знае какъв уау! ефект. Подмятах я из шкафовете, уж да й давам пак шанс и в крайна сметка никога не го направих.

I love extreme crazy volume спирала на Essence е обичан продукт за много блогърки. За мен – нищо особено. Нито обем, нито дължина или разделяне на миглите, с нищо не ме впечатли.

Get BIG! lashes volume boost водоустойчива спирала оставих за накрая, за да завърша с нещо положително. Тази спирала е единствената от трите, която бих повторила. Страхотна дължина и обем придава, много бях доволна. Усети се, когато започна да изсъхва, защото ефектът й изчезна, но докато беше наред с удоволствие я ползвах. Трудно се чисти, ако това изобщо може да се брои за недостатък, защото все пак е водоустойчива и е нормално да иска специален дегримьор.

И пак няма свършена декоративна козметика, само остаряла. Явно пазарувам и разхищавам. Не е хубаво това, хора, и не е умно. Трябва да променя някои навици.

Ако имате въпроси към някой продукт специално, стреляйте долу в коментарите.

Хубави празници ви желая!