В юлския вариант на Glossybox беше включен мини-комплект на Dermalogica. Ще ви споделя накратко мнението си, най-вече за текстурата, тъй като не смятам, че краткосрочна проба на бяла козметика може да осигури достатъчно изчерпателни впечатления за ефекта от нея.

Dynamic Skin Recovery SPF 30 – крем за поддръжка на еластичността на кожата, със слънцезащитен фактор 30. Бял крем, нанася се неравномерно като гъсто плажно мляко – прави бял пласт, трябва му време да се стопли и стопи в кожата. Мирише ми и точно като един плажен крем, който имах като дете – на някакъв пчелен продукт, може би прополис. Като цяло положително впечатление имам, но не мога да преценя дали оправдава високата си цена.

Dermalogica Vitamin power firmMultiVitamin Power Firm е грижа за околоочния контур. Представлява млечен, полу-прозрачен крем. Попива почти мигновено, но оставя един особен филм по кожата. Не е мазен или неприятен, само гладък и малко странен. Нанасям го преди лягане, доколкото мога да преценя освежава вида на кожата.

Dermalogica PrimerSkinPerfect Primer SPF 30 – за изглаждане на неравности по кожата, може да бъде ползван самостоятелно или като основа за грим. Нито твърде тъмен, нито светъл нюанс, с консистенция на мус. Категорично не ми допадна. Простимо е, че не е покривен, все пак не му е това целта, но ме дразни, че придава брашнян вид и на изкуствена светлина блести силно.

Цени на продуктите на Dermalogica

MultiVitamin Power Firm – 59.00 € / 15 мл
Dyamic Skin Recovery SPF 30 – 88.00 € / 50 мл
SkinPerfect Primer SPF 30 – 64.00 € / 22 мл