Допреди 1-2 години не посягах към маски за лице, но вече го правя сравнително редовно, поне по веднъж на седмица. Радвам се да намеря маска, от която да виждам ефект и ми харесва да полагам допълнителни грижи за кожата ми, дори и да е предимно за собствено успокоение.

Енергизиращата маска на Natura Siberica ми е подарък от козметична приятелка, но открих, че се внася от Балев Био Маркет и на сайта се предлага на цена от 12,99 лв. за 75 мл.

Natura Siberica е руска марка, създадена през 2007 година, със заводи в Естония, където е произведен и обектът на днешното ревю. Съдържа 99% съставки от естествен произход, без гмо, парабени, силикони, минерални масла, синтетични оцветители и пр. Сертифицирана е като био от ICEA. Активните съставки са сибирски жен-шен, арктическа офика, деривати от масло от сибирски бор и разнообразни диви билки. Другите съставки можете да видите най-долу.

Маската е в бяла тубичка, с дискретни зелени шарки и златен печат-лото отпред, стилна и практична. На усещане съдържанието силно напомня крем депилатоар, същата консистенция има, в началото ми се струваше някак нередно да си го слагам на лицето и ми трябваше малко време да преодолея това усещане. На цвят маската е бяла, с лек жълто-кремав оттенък, мазна, с лека, почти недоловима миризма на зеленина.

Маска за лице на Natura Siberica

Ако оставя маската по-дълго от препоръчаното време нямам проблеми с раздразнения или зачервяване, само на места покритието се стапя и почти попива в кожата. Не се мие лесно, мазничка е, както казах, но в крайна сметка с хладка или топла вода се отмива без проблем и не оставя мазно усещане. Кожата ми е мека, подхранена, малко по-гладка и ефектът е видим, поне за няколко часа или ден. Подходяща е за всички типове кожа.

Лично аз съм доволна. Тубичката ми стигна за 10-тина ползвания, маската повлия позитивно на вида на кожата ми и цената според мен не е твърде висока.

Сестра ми в момента ползва бебешкия шампоан на Натура Сиберика, а аз бих искала да пробвам някоя от другите маски за лице или тоник. А вие имате ли впечатления от марката?

 

Състав: вода, каприлов/капринов триглицерид, глицерилов стеарат, цетеарилов спирт, октилдодеканол, кокосов-каприлат/капрат, глицерин, масло от слънчогледови семена*, масло от семена амарант*, масло от плод морски зърнастец*, полиглицерил-6 естери от масло от семена на сибирски бор(PS), екстракт от корен панакс жен-шен*, екстракт от сибирска офика(WH), екстракт от сибирска вечерница(WH), екстракт от алтайска ветреница(WH), екстракт от цвят невен*, вода от цвят лайка*, екстракт от корен на репей*, екстракт от корен сапонария*, токоферол, натриев стеароилов глутамат, ксантанова смола, натриев хиалуронат, бензилов спирт, дехидрооцетна киселина, натриев бензоат, калиев сорбат, аромат, цитрал**, лимонен**, линалол**.
(*) от контролирано био производство.
(**) натурални съставки от етерични масла.
(WH) органични екстракти от диворастящи сибирски растения.
(PS) дериват от масло от сибирски бор.