Откакто съм с къса коса ми олекна на главата, но пък ми е трудно да пиша за шампоани, защото не мога да преценя дали помагат при разресването, което за мен е важно. Все пак съм приготвила бързи ревюта за няколко био продукта и шампоана на Алверде с коприва и маточина за нормална и мазна коса е един от тях.

Алверде са сертифицирана натурална козметика, както знаете. Шампоанът е веган и не съдържа силикони и SLS. Последният е заменен с по-мек измиващ агент (Sodium Coco-Sulfate, който обаче се произвежда в сходен тип процес). Нанесен на мокра коса се пени много по-малко, но измива без проблем дори маска от масла. Не дразни скалпа, косата не хвърчи, има добър обем и блясък. Като единствен недостатък мога да посоча, че не спазва обещанието за забавяне на омазняването и косата държи сравнително кратко време чиста – на втория ден вечерта задължително трябва да я мия отново.

На цвят шампоанът е жълт, прозрачен, с миризма на зеленина и лимон.

Ако сте свикнали и нямате против да миете косата си често, мога с чиста съвест да препоръчам Alverde Brennnessel und Zitronenmelisse като ежедневен шампоан.