Аз обичам сама да си правя подаръци. И един талон от 7 евро намаление за моя рожден ден от Flaconi беше перфектният повод да се изглезя с Le Blanc de Chanel Sheer Illuminating Base – база за грим на Шанел. Това е единственият ми продукт от този тип (и един от малкото от този ценови клас) и си казах „като ще е гарга, да е рошава“. Опаковката е 30 мл. и след намалението ми излезе 34 евро.

Преди да взема решението бях прочела окуражителен отзив за Chanel Multi-use Illuminating Base при Eat Love Make up. Двете бази де факто нямат разлики във формулата, но това, което Elle представя се води обновен вариант, капачката е по-тънка, цилиндрична и базата е с помпичка, а не с отворено гърло, което е огромен плюс. При Sheer Illuminating Base, която ви показвам, продуктът се вади с малка пластмасова шпатулка, която постоянно трябва да внимавам да не загубя и да пазя безупречно чиста.

Le Blanc de Chanel

Както се вижда, флаконът прави много добро впечатление. Стои солидно, изработен е от матирано стъкло, към което имам вид слабост, удоволствие е да го взема в ръце.

Базата е мулти-функционална и може да се ползва по няколко начина:

1. нанесена само върху проблемни места, за туширане на зачервявания
2. върху цялото лице, за дискретен озаряващ ефект
3. смесена със фон дьо тен за изсветляване на тона
4. върху вече нанесен ФДТ за озаряване на части от лицето

Така изглежда отвореният флакон. Самият продукт е гъст, но течен, с бял цвят. Попива бързо и без остатък. Няма бляскави частици, видими с просто око. Има сравнително силен „кремав“ аромат, който на кожата не се усеща.

база за грим Шанел Шанел база за грим

Аз ползвам Le Blanc de Chanel Sheer Illuminating Base предимно като база за грим и в комбинация с минералния ФДТ на BareMinerals, която за мен работи невероятно добре. Получава се естествен, здрав вид на кожата и покритие, което държи до края на деня, с лъсване единствено в зоната на челото, което на моето лице си е постижение. Нанесена самостоятелно базата леко матира кожата и въпреки белия си цвят, не се вижда. Ако трябва да съм честна, озаряващият ефект е много дискретен, да не кажа „незабележим“ за мен, но нанасянето на ФДТ се улеснява неимоверно, трайността му се удължава и нямам проблеми с кожни раздразнения или пъпки.

Не мога да я сравня с бюджетен продукт, защото това е първата ми база за грим изобщо. Харесвам я много, ползвам с удоволствие и вероятно бих си я взела пак.

Le Blanc de Chanel не е за почитателите на био-грим: в съставa влизат 4 парабена.

 Озаряваща база за грим