Когато видях червената велурена кутия със златни орнаменти и магнитен капак си казах „Ох, това трябва, трябва да е хубаво“. Съобщих ви във Facebook, че е дошла и едва тогава разопаковах.

От осветлението цветът стои леко измит, всъщност кутията е тъмно-червена. На другите снимки цветовете са реални.

Велурено луксозно издание glossybox-christmas-2014-unpacking разопаковане

Луксозното издание на Glossybox за Коледа 2014 струва двойно, цели 30 евро и съдържа един продукт повече, общо 6. В списанието се намират описания, интервюта, коледни DIY идеи, както и статии с предложения за подаръци на добър приятел, любима колежка и пр. За всички продукти от кутията са дадени талони за намаление, ако решите да си ги закупите нормално.

Обратно към кутията – в нея намерих следните неща:

1. Измиващ гел за лице на -417 – козметика от Израел, с минерали от Мъртво море и растителни екстракти. Не съдържа парабени и минерални масла. Оригинален размер 200 мл. Стойност: 18 евро.

2. Жълтият флакон е Tony & Guy Glamour 3D volumiser – спрей за обем и гланц, пръска се върху косата и след това се оформя с пръсти. Марката е английска, в списанието пише, че е партньор на Вивиан Уестууд при оформянето на прическите за ревютата. Самият продукт е произведен в Германия. Оригинален размер 150 мл. Стойност: 12,99 евро.

Трябва да кажа, че много се зарадвах на този спрей. Дълги години балсамът без отмиване за обем на Avon от лилавата серия ми беше ужасно любим, от него косата бухваше страхотно, но го спряха и оттогава не съм намерила с какво да го заместя. Да смея ли да се надявам …

glossybox-dec-2014 glossybox-dec-2014-products-zoomin

Продължаваме с джиджи-биджи, декоративната козметика:

3. Bottega Verde Natura Italiana – перлена база за грим с витамин Е и масло от костилка на праскова. Фирмата Bottega Verde е основана 1972 година като билко-преработвателно дружество в Пиенца, всички продукти се произвеждат в Италия. Оригинален продукт 30 мл. Стойност: 15,49 евро.

illuminating-base-glossybox-dec-2014

4. Балсам за устни Royal Apothic Tinities в цвят Berry. Червено-бяла кутийка с лъскави орнаменти, с дръпка за вадене на бурканчето, което пък прилича на мини цирков купол, със златисто капаче и джуфка отгоре. Съдържа арганово масло и масло от гроздови семки, масло от ший и сладък бадем. Произведен в САЩ. Tested on royals, never on animals. Размер: 3.4 гр. на цена от 13,40 евро.

Щедра съм със снимките, защото си е атрактивна гледка:

Royal apothic в цвят Berry

Royal apothic в цвят Berry

Royal apothic в цвят Berry

5. Двойка минерални сенки за очи Marsk в цвят Rich List (златно) и Vanilla Frosting (сребърно-бяло със студен подтон). Със същия успех можеха да ги нарекат Слънце и Луна. Подходящи са като грим за бляскаво Коледно парти, но в делника почти неизползваеми. Най-скъпия продукт от цялата кутия, произведен в Австралия. Без талк, аромати, парабени и GM, cruelty free. Двойката съдържа 2.4 гр. и струва 35 евро.

минерални сенки за очи Marsk

минерални сенки за очи Marsk

6. Най-последен и скромен (защото ще трябва да го видите на снимката горе, няма си собствена) е лак за нокти на Uslu Airlines в цвят XMS. Гъсто, разкошно кърваво-червено, граничещо с кафяво, като чудотворните стъкленици с кръв на светци, които разнасят по празници в католическия свят (извинете за сравнението, но спонтанно с това го асоциирах). Имам подобен цвят на Nails Inc. и много го харесвам, този също ще бъде употребен.

Uslu Airlines е марка на родената в Турция make-up artist Фариде Услу, основана е в Ню Йорк, но със седалище в Берлин. Лакът е произведен в Германия, струва 19,00 за 11 мл.

Любопитен факт: името е Uslu Airlines, защото всеки лак носи името на различно летище. Така че XMS не идва от Коледа, както първоначално предположих, а от код XMS на Edmundo Carvajal Airport, летище в Еквадор.

Заключение:

Всички продукти са в пълен размер, с празнична предназначеност, симпатично оформление и очевидно добро качество. Само усещането ми за лукс леко се наруши, когато кутията пусна червени мъхчета върху бялата поставка, на която я снимах. Но съм много доволна от това издание и се радвам, че го поръчах.

Сега чакаме редовната Коледна кутия, която е бяла, със зелени гирлянди и червени орнаменти.