Не съм спряла да пазарувам, да не си помислите. Вземам си каквото ми е нужно, правя си малки подаръци по специални поводи, но и гледам да ползвам, каквото вече имам. Това са новите придобивки от лятото и есента на тази година.

Грижата за кожата, първо.

От много време исках да пробвам нещо на Alteya Organics и при последното си прибиране към България купих нощния крем с българско розово масло. Вече го ползвам, но още е рано за мнение. Виж, приятелят ми спонтанно сподели първите си впечатления като си легнах, намазана с крема „Какво мирише толкова ужасно тук?“ Сестра ми ми подари също и  лавандуловата вода за лице на марката, както и кайсиево масло за зряла кожа на Zoya goes pretty, въобще откъм натурална грижа за кожата съм добре подсигурена.

pridobivki-2015

Маслото за мазане на бременни Mama bee беше замислено като подарък за сестра ми, която чака бебенце (ще си имам племенница, ужасно съм щастлива!), но моето козметично ориентирано куче го намери и нагриза по ъглите. Съдържанието е недокоснато, но не мога да го подаря в такъв вид, затова купих друга опаковка, а ще запазя и ползвам тази като силно подхранващо масло за мен. Съдбата на единия от балсамите за устни на Burt’s bees беше идентична.

Синьото шишенце (долу, вляво) е разгримиращ тоник на Nivea, доста приятен и ефективен.

Bi-Oil също е продукт, много харесван от бременните, но аз го взех заради големия ми белег от операцията. Тъй като е ръбат и твърд, надявам се с редовно мазане да го смекча и залича поне малко. Съмнява ме да подейства, но си струва да опитам.

И по-шарената част, цветната козметика.

pridobivki-kozmetika-2015-2

Най-любимите нови неща са един руж на Clarins и бронзиращата пудра Terracotta на Guerlain. Другият ми бронзър на Shiseido ми идва малко светличък и след доста умуване дали дали да не взема някое от лимитираните летни издания на пудрата Terracotta, все пак се спрях на класическия вариант в цвят 03 Brunette. Това е по-светлия от нюансите за брюнетки и ми идва съвсем точен.

Ружът на Clarins Blush Prodige 08 Sweet Rose е много универсален и красив цвят, съставен от матови и леко бляскави правоъгълници. За ежедневната руменина по бузите е чудесен избор. Тук изглежда доста светъл, на снимката по-долу е сниман отблизо и се вижда по-добре цвета му.

Всички хвалиха много новите ружове на Макс Фактор, и аз се сдобих с един, може ли иначе. Alluring rose е по-скоро бронзов, отколкото розов, но с точния баланс между цвят и блясък, много носим и идеален за ежедневието.

Guerlain-Cils-dEnfer-So-Volume

Две нови спирали си имам също – Cils d’Enfer So volume – Guerlain и Max Factor Masterpiece Max High Volume & Definition. Първата взех, защото съм много доволна от другата Cils d’Enfer, а втората – защото има дяволски добри отзиви в Douglas. След внимателно обмисляне купих и нова четка за очна линия Zoeva 312, много тънка и прецизна.

Последното нещо е един парфюм на Guerlain, който бях отписала като прекъснат от производство, но наскоро го намерих и спонтанно си купих един флакон. L’instant Magic пасва перфектно за най-студените зимни дни с наситения си пудрено-кремав аромат и тежка бадемова нотка.

Та това беше от мен. За отделните неща – по-късно.

И отново, ружът и бронзъра отблизо:

Руж Clarins Blush Prodige Illuminating cheek colour в цвят 08 Sweet Rose

Clarins-Blush-Prodige-08-Sweet-Rose

Бронзираща пудра Guerlain Terracotta light 03 Naturel Brunettes

Guerlain-Terracotta-Light-03-Brunettes