Пред-Коледния Giveaway мина, от миналия понеделник календарът пътува към победителката и аз седнах най-накрая да обработя коментарите и обратната връзка, която получих покрай играта. Защото това беше основната цел – да чуя от вас какво мога да направя, за да стане това място по-интересно и приятно за посетителите.

Получих препоръки в две насоки: съдържание и дизайн.

По дизайна

Често споделено мнение беше, че изчистеният дизайн е приятен, но на сайта липсва известна индивидуалност, тъй като няма заглавна картинка, а само една Google реклама. Мислех, че моята снимка горе вляво е достатъчна да придаде разпознаваемост на Чантичката, но явно греша. Блогът има нужда от повече душа и някаква дискретна промяна в дизайна. Махнах рекламата, поразгледах онлайн, събрах идеи, сега остава да намеря време да си поиграя с WordPress темата.

По съдържанието

1. Имаше единична забележка, че слагам твърде малко снимки към публикациите. Знам, снимките в блога ни храна искат, ни вода, но аз съм минималист и ако преценя, че на 1-2-3 снимки съм нацелила точния нюанс на продукта – публикувам само тях. Просто такъв ми е маниерът, оперирам на базата на абсолютния минимум.

2. Получих в кутията с желания запитване за други видове публикации.

… OOTD Всъщност отдавна искам да започна да публикувам и разни модни комбинации, защото много ги харесвам. Проблемът е, че нямам кой да ме снима. Приятелят ми не е творческа натура и няма идея от композиция на снимки. Разбира се, нищо не пречи поне да опитам. Brace yourself, OOTD is coming.

… парфюми Парфюмите са ми любима тема, която започнах през 2009 като отделен проект и сайт, който Тея отдавна ме бута да продължа, защото напоследък го поизоставих. Ще се постарая да наваксам, тогава ще го представя и тук.

… изхабени продукти Събирам и снимам изхабените продукти, но рядко пускам такъв пост, защото опаковките са обикновено надраскани от носене и омачкани от изстискване и естетът в мен се бунтува да показва такива снимки. След това забравям и продукти, за които съм можела да кажа по 2-3 думи поне си отиват по реда. Ще се коригирам.

… нови придобивки Тук вече нямам оправдание, чист мързел е. Докато се наканя да снимам новите неща, вече съм започнала да ги ползвам и са свършени наполовина.

… лични публикации Не се опитвам да се крия, влагам индивидуалност във всичко, което публикувам тук, но в Чантичката няма да видите по-лични публикации от тези в категория Тагове и блог-игри, защото … аз всъщност имам отделен личен блог от началото на 2008 година и още си го водя. Не съвсем редовно, но с любов. Ако желаете да ме посетите там, заповядайте: Nomad by Nature

3. Други канали – YouTube

Трябва да призная, че видео блогване винаги ме е привличало като интересен експеримент поне. Въздържала съм се по 2 причини – 1) имам говорен дефект и 2) в момента нямам видео камера и компютъра ми е доста остарял и надали ще се справи с видео обработка. Все пак скоро смятам да си взема компактна камера с видео, поне 1-2 видеа ще направя, може пък и да ми хареса.

4. …. и най-често споменаваното беше: „Пиши по-често!“ Ще се постарая.

Искам да благодаря …

… на всички, които отделиха от времето си да разгледат блога и да споделят критика.

… на WomanBerry, която ме препоръча на читателите си.

… на всички, които следят и харесват нещата, които пиша. Тук съм и заради вас искам да стана по-добра.

Желая ви прекрасен Декември и хубави емоции!

Ев