Дамската чанта е едно магическо място, където във всяко ъгълче се спотайва загубена козметична дреболийка. Да надникнеш в дамската чанта е поглед в ежедневието и навиците на собственичката й. Моята не е чак толкова интересна, но реших, че все пак ще ви я покажа.

chantata-na-chantichka

Чантата, която нося напоследък е на Spikes & Sparrow. Представлява нещо като messenger bag, от естествена кожа в натурален вид. Марката е холандска, но тъй като не пише къде е правена, предполагам Индия. Напоследък доста добри кожени стоки идват оттам, вкл. ледерхозен за Октобърфеста, и марки обувки като Melvin & Hamillton.

Чантата е много красива, според мен, но има един проблем – трябва да се пълни структурирано. Не мога да тъпча всичко, което ми хрумне или да сложа нищо тумбесто вътре, защото се издува и се клати. Случвало се е да се обърне и изсипе заради това, така че … неудобство, но пазя ред в нея.

Основните неща

chanta-kliuchove

Мобилен телефон – iPhone 4S (2011). Да, моят телефон е на почти 5 години. Още ми служи добре, макар че тази есен го изтървах под течаща вода, намокри се много и оттогава не свири нищо на високоговорител. Имах намерение да си взимам нов, но през Декември катастрофирах и вместо телефон, за същите пари си купих спешно друга кола, за да ходя на работа с нея.

Ключове: ключ за колата и връзка с ключодържател на Liebeskind, Berlin, подарък от Glossybox.

Портмонето

Портмонето ми е от Fossil. Купено е в един outlet city наблизо на цена около 35 евро. Имам го от 2013 и не е мръднало! Отделенията вътре са леко захабени, но шевове, принт и пр, всичко си е на мястото. Преди имах едно портмоне на Art 93, което за цената си от 50 лв. издържа 6 месеца и после се разпра по всички възможни шевове.

portmone-front chant-portmone

Единственото, което не харесвам е отделението за стотинки. То е зашито от едната страна и е неудобно да се рови в него.

Книги, книги, книги …

chant-knigi

Учебник по PHP Design patterns на немски, взет назаем от работа.
Тетрадка за бележки в ежедневието, 1,50 евро от магазин Action.
Електронен четец Sony PRS-T2, с разръфан от ползване калъф.

Козметика

Не може и без нея, макар да е редуцирана като количество.

chant-kozmetika1

Крем за ръце на Балеа с аромат на виолетки
Рон-он дезодорант.
Сухи кърпички.

chant-kozmetika

Гледам да ми се намира нещо за освежаване на грима, в този случай компактната пудра на YSL плюс една сладурчеста кабуки четчица на Ebelin (не съм го снимала, но я нося в защитно калъфче).

chanta-balsam-chervilo

Червило на Dior и балсам за устни с цвят на Labello. В момента ги рекламират тук и си взех nude варианта. Общо взето, приятен е, но нищо повече. Малко назад – останали в джоба обеци от коледното парти.

chantichka-neshta

Освен всичко друго, намират ми се нокторезачка, пиличка, пинсета, подарена 8 Гб USB флашка и лепенки.

И най-накрая, резервна външна батерия за телефона. Понеже е стар, следобед му пада батерията, понякога се гаси сам или прави други циркове, така че и този рекламен подарък е мушнат в джоба, за всеки случай.

chanta-rds

Е, това е в сегашната чанта. Надали е билo кой знае какво пиршество за очите, аз съм малко … geeky girl. Предишната беше от големите, тип торба и беше тъпкана с какво ли не – козметика, шалове, книги, посуда, тази обаче е редyцирана до необходимото. Дано ви е било интересно!