eBay е бездънно море от оферти и понякога човек може да си купи някои неща страшно евтино. Но дали винаги си струва е друга тема.

Купих този комплект четки за грим през 2011. По онова време имах само обикновени апликатори и 1-2 четки за руж и пудра от кварталното магазинче, а исках да пробвам колкото мога повече неща. Цената беше около 20 лв. за 20 броя в калъф със закопчалка, с безплатна международна доставка. Даже и в момента още виждам да се продават, на цена от 17 долара.

Та така изглежда комплектът, в перлено-розовия калъф. На снимките от обявата изглеждаше по-добре, на живо е доста кичозен.

Четки от ebay с чантичка

Всяка четка си има собствено място, а върху всички стои допълнителна защита – едно найлонче, което покрива главите им, преди да затвориш калъфчето.

Ревю четки от ebay

Тъй като нямат имена или обяснения, всеки сам решава кое за какво за ползва. Аз съм пробвала четките за сенки, апликатора, четката за устни и големите четки за прахообразни продукти.

Защо пиша само „пробва“? Дори и за тогавашния ми малък опит комплектът ме отблъсна с качеството си. Влакната са бели, неравномерно дебели, някои бяха вече намачкани при получаването на пратката. На пипане с ръка са меки, но четките за сенки дерат върху клепача, и всички четки губят от първия ден косми, така че гримирането е по-малко удоволствие и повече сълзи в очите и махане на залепнали влакна по лицето ми.

Ревю четки от ebay

Мила съм четките веднъж и както можеше да се очаква, загубиха много косми, а някои така и си останаха забоядисани от по-тъмни сенки.

Заключение: С много упоритост и добро желание, при липса на други алтернативи сигурно могат да се ползват, но не е покупка, която бих повторила или препоръчала на някого. Никога не посягам към тях, от години само ми заемат място в шкафа. Лично за мен повече си струва да вземеш само 2-3 четки на Ecotools напр. или някаква четка-имитация, за която си прочел отзив и имаш идея какво качество да очакваш, отколкото подобни комплекти.

Четка за руж Четки отблизо