Както съм започнала, да направя още един таг, който върви из козметичните блогове. Досега май никой не ме е тагнал, или аз не съм видяла, но все пак смятам да го направя. Като част от обещанието ми да блогвам по-често, а и защото на някой може да му е любопитно да си свери часовника с количеството гримове.

1. Кой продукт продължаваш да купуваш, въпреки че имаш достатъчно за цял живот?

Сенки за очи. Понеже гримът е вид начин да изразя настроението си, имам нужда от много цветове, различни текстури и завършек – мат, сатен, блясък. С удоволствие купувам нови, а после ми е жал, че не мога да ползвам всички.

2. Без кой продукт не можеш да живееш?

Коректор. Или по-скоро комбинацията от коректор и фон дьо тен. Имам дълбоки, тъмни сенки под очите и те са причината изобщо да започна да нося грим.

3. Любима козметична марка?

Имам особен сантимент към Estee Lauder. Тя беше първата ми маркова козметика и любим подарък, дори още си пазя четворката сенки, макар отдавна да е изтекъл срока й, ей-така, за спомен. Харесвам много продуктите на Guerlain, заради разкошните опаковки и качеството, но ако погледна в шкафа, най-много гримове имам на Urban Decay и P2.

4. Колко е голяма колекцията ти от гримове?

Все още в рамките на разумното, но много близо до това да ги прекрачи.

За лице: 5 ФДТ, 3 коректора, 2 мат. пудри, 5 хайлайтъра, 6 ружа, 1 база за грим, 1 бронзър.
За очи: 10-12 молива за очи, 3 очни линии, 4-5 спирали, 3 палитри, 5 пигмента и 10 единични сенки.
За устни: не искам да броя (а при тага с червилата бяха 9!)

5. Как я съхраняваш?

Всички мои гримове се намират в най-горното чекмедже на един комод Hemnes от Икея. Разпределени са в кутии от Glossybox според предназначението и честотата на ползване.

 Козметиката

1. (вътрешен ред) рядко ползвани бижута, моливи и спирали, палитри сенки и четки за грим.
2. (външен ред) червила и балсами, продукти за лице, пигменти и сенки за очи.

Отстрани са парфюмите ми, плътно наредени един до друг. На брой общо са около 40, но няколко останаха в България.

Върху комода се намират метален органайзер за често ползваните бижута, прозрачен пластмасов органайзер за най-последните ми ползвани козметики, стъклени буркани за четките, плюс дървена поставка, на която се намират шампоани, лакочистители, дезодоранти, лосиони за тяло и други високи флакони, склонни към протичане.

Тоалетката

Тоалетката

6. Колко козметични продукта имаш в момента в дамската си чанта?

Точно в момента в дамската чанта имам матираща пудра, спирала и балсам за устни, но по принцип винаги нося най-основните неща за минималистичен дневен грим – основа за грим, минерален ФДТ, коректор и спирала, защото често нямам време вкъщи и се гримирам набързо в офиса.

7. Ако можеше да разграбиш колекцията на някоя бюти блогърка, коя щеше да е тя?

Татяна от Resident Konte има прекрасен вкус, Стефи от Eat Love Make Up също, но и моята колекция си ми харесва достатъчно. Честно казано, огромните колекции на чуждестранните блогърки ми се виждат прекалени, чак плашещи. Дори и всеки ден да се гримираш по 2 пъти, едва ли ще свършиш повече от 2 ружа на година, например. Предпочитам по-малко козметика, но да не застоява с дълги, дълги години.

8. Колко време ти отнема гримът сутрин и колко продукта използваш?

Сутрин при мен времето никога не стига – да стана в 5:30, да разходя куче, да се оправя и да изляза в 6:45 ми оставя 10-тина минути време за хигиена и красота. Вкъщи слагам само крема за овлажняване, а на работа за десетина минути правя останалото. Слагане на очна линия или молив е времеемко занятие и се полага само за уикенда и специални случаи.

9. Купувала ли си някой продукт, знаейки че никога няма да го използваш?

Не, но често съм купувала продукт, който знам, че ще ползвам малко. Например за сватбата на сестра ми си купих не само ярко червено червило, но и молив към него.

10. Набележи следващите жертви?

Всички направиха тага вече, то не остана кой да тагвам. Но ако някой не го е направил – много моля! И да остави линк в коментарите.