Ей-това е то – някои ни мързи да пишем, а други, като Mannierox, сами си измислят тагове. На който му харесват въпросите – да се чувства тагнат, казва. И понеже на мен ми харесват и есента ми е любим сезон, включвам се. При нас вече е есен, поне от 2 седмици ходя по нападали листа, а от 3 дни вали непрекъснато. Влязла съм в настроение, така да се каже.

1. Любима храна и/или напитка за есенния сезон?

Нямам определена любима напитка, но докато бях в България през есента ядях почти само плодове и зеленчуци от нашата градина. Когато застудее понякога ме хваща ентусиазъм за правене на бисквитки с карамфил и канела, макар да не съм голяма сладкарка.

2. Любима дреха(и) за есенния сезон?

Имам едно черно пончо, купено преди 6 години от Братислава, което много си харесвам за есента, както и един оранжев шлифер. А под тях – нефтено-зелен пуловер или един керемидено-червен с велурени кръпки на ръкавите.

3. Любим аксесоар(и) за есенния сезон?

Обеци, купени пак от Братислава, дървена и метална плочка, скрепени наедно със стъклено мънисто. Металът е мътно-жълт, и в комбинация с дървото изглеждат много есенни и натурални. И шаловете. Тук се носят целогодишно от всички жени, но чак наесен се усещам колко са ми важни.

4. Кои са най-често носените от теб цветове през хладните месеци?

Зелено, кафяво, керемидено.

5. Козметични продукти без които не може да преживееш есента?

През лятото обикновено добивам тен, който краси кожата и не ми е толкова наложително да нося фон дьо тен и пудри. Но през последните 2 години слънце не успявам да събера достатъчно, затова през есента са ми важни: овлажняващ крем, балсам за устни, фон дьо тен и пудра, въобще да си докарам приличен вид на кожата на лицето.

6. Козметичен продукт, който прави есента по-красива за теб?

Имам много красиви тъмни лакове, напр. OPI – Diva of Geneva, наистина вкарват настроение.

7. Най-желаното нещо в листа ти за тази есен?

Искам да си купя късо кожено яке, смятам, че е универсален шик и ще ми помага да си сглобявам по-интересни тоалети. Имам едно кафяво, от естествена кожа, но то е някак твърдо и стои малко грубо. Иска ми се и някоя висококачествена палитра сенки за очи, напр. най-накрая да си взема Naked2 Urban Decay.

8. Чаша чай, кафе или горещ шоколад?

Кафе пия целогодишно, но чак през есента посягам към чая. Вкъщи имам поне десетина вида, спретнато подредени на рафта, вкл. ябълков турски чай, който си запарвам буквално с литри в тенджерата и китайски чай, страшно силен. Непременно опитайте чай от пресен джинджифил – ситно накълцан или настърган, залят с вряла вода и добавени парченца нарязан портокал или лимон. Невероятно е на вкус, леко пикантно, и прави чудеса срещу настинка.

9. Какво обичаш да правиш, когато навън вали и не можеш да мръднеш от вкъщи?

Чета книга на дивана и се гушкаме с кучето. Тя е доста едричка, миризлива и нахална, но пък ми е уютно така.

10. Нещата, с които винаги ще свързваш есенния сезон?

Кестени! Когато бях малка, целият път от училище до вкъщи беше обграден от конски кестени. Започнеше ли учебната година наесен, падаха със стотици – лъскави, гладки, червеникаво-кафяви, а аз тъпчех джобовете си до пръсване с тях и си ги трупах вкъщи.

11. Имате ли някакъв есенен ритуал или нещо, което обичаш да правиш през есенните месеци често?

Май нямам есенни ритуали. Освен косопада, който ме сполетява по това време на годината.

12. Нещо което не харесваш относно есента?

Не ми харесва, че меланхоличната фаза с влажните листа и лекия ръмеж преминава твърде бързо и става тъмно и студено.

13. Най-любимото ти нещо относно есента?

Богатството на плодове и зеленчуци на пазара. Лекият, все още топъл дъжд. И кестените. И не само онези, конските, за събиране и украса, а и другите, които се пекат на фурна вкъщи и се бориш после с твърдата люспа, за да стигнеш до мекото, ароматно, вкусно сърце.

Топла или студена, дъждовна или суха, наслаждавайте се на есента.

По-топло няма да става. :0)