В последната публикация обещах да ви разкажа „по-късно днес“ за един душ гел от свършените продукти и ето ме, 8 месеца по-късно, изпълнявам си обещанието.

Няма да се оправдавам за отсъствието, нито мога да се похваля, че докато ме няма съм събрала нови впечатления и идеи за блога, напротив. След като се преместихме миналия Септември започнахме епичен ремонт, седмици наред дори нямах ток в банята, гримовете ми стояха опаковани в кашони, а аз си миех зъбите на тъмно и се задоволявах с елементарна грижа за кожата. Сега обаче нещата се нормализираха донякъде, и аз се завръщам.

Не съм забравила какво исках да разкажа за душ гела, просто защото и до ден днешен си го ползвам.

Всъщност продуктът се води душ-пилинг с изглаждащ ефект. Може да се намери в DM, цената тук е 3,95 евро. Съдържа зелено кафе, зелен чай, грозде и розмарин от собствено био земеделие. Не съдържа парабени, ГМО, синтетични ароматизатори, консерванти, фталати и пр. Лавера предлагат натурална, чиста козметика и този пилинг е добър избор, ако за вас е важно да ползвате такава.

lavera-peeling-green-tea-closeup

В аромата през лятото долавях предимно розмарин – силна, зелена, почти смолиста миризна, без да стои билково или дразнещо. През зимата го усещам по-сладък, плодов, с нещо ми напомня на отгазирана кока-кола, а розмарина се усеща съвсем леко. Намирам го за приятен и много освежаващ. Един ден през Август бях работила 7 часа без прекъсване в градината, бях мръсна, прегряла и с набити бодли в пръстите. Един хладен душ с този пилинг беше просто божествено преживяване!

Що се отнася до ексфолирането, то е съвсем нежно. Ексфолиращите частички не са от микро-пластмаса, а от смлени семена на жожоба. Текстурата е леко желирана и хлъзгава. Не се пени много и не е икономичен, свършва сравнително бързо, което е единственият недостатък, който мога да посоча. Като цяло, препоръка от мен.

До нови срещи!
Ева