Избягвам да давам прибързани отзиви за бяла козметика, но в този случай ще направя изключение, защото съм наистина приятно впечатлена.

Става дума за Miracle Skin Cream на Garnier, овлажняващ крем за лице против стареене на кожата с LHA, про-ретинол, витамини C, B3 и B5, пептиди и екстракт от джинджифил и слънцезащитен фактор SPF 20. Кремът работи за намаляване на бръчките и петната, помагайки за стегнатия и свеж вид на кожата.

Получих мини-разфасовка от Garnier Miracle Skin с брой на списание Грация. Понеже никъде не пише BB, CC или tinted moisturiser реших, че е обикновен крем за лице и го метнах в кутията с пробички от Glossybox. Съвсем случайно посегнах към него миналата неделя, докато си правех този грим, за да го ползвам като овлажняващ крем/база. Изненадах се, когато видях, че оставя цвят по лицето и ефектът толкова ми хареса, че в крайна сметка не добавих фон дьо тен.

Количеството от 5 мл. ми стигна за 5 дни, през които го носих единствено с малко руж или матираща пудра.

Кремчето има изключително лека, въздушна консистенция, попива мигновено и оставя кожата свежа и дишаща. Има ненатрапчива лимонова миризма, която след кратко време вече не се усеща. Овлажнява приятно, прикрива тъмните кръгове, червенина и несъвършенства на около 60%, тоест ако имате хубава кожа можете без проблеми да го носите самостоятелно в ежедневието си. Може би защото не познавам и не съм ползвала BB кремове, за мен беше голямо откритие – сутрин нямам време и този крем се вместваше в моята 10-минутна програма и ми позволяваше да изляза в приличен вид от къщата, без да инвестирам много усилия.

Препоръчам го за проба. Аз лично бих си го закупила веднага, но съм взела цял комплект грижа за кожата на Body shop с витамин Е, включваща серум, озаряващ крем за лице и BB крем, които само чакат да свърши крема ми Eubos.

Надявам се, че съм ви била полезна.