Дойде време и за Септемврийската кутия от Glossybox. Някои неща в нея ми допаднаха доста, а от други не съм особено ентусиазирана, но като цяло съм по-доволна от предишния месец.

Glossybox Sugar and Spice изглед на кутията Glossybox Sugar and Spice съдържание Glossybox Sugar and Spice продукти

Кутията съдържа:

1. 50 мл. масло за тяло Body shop. Все едно някой ме е чул предния месец как си мрънках за продукт на Body shop, та този път кутията съдържаше 50 мл. масло за тяло с аромат на портокал сатсума (или по нашенски казано мандарина).

Когато подушиш гъстия крем от кутийката, миризмата е доста химическа. Оказа се обаче, че когато се нанесе на кожа и се стопли, ароматът се променя много и става … чиста Fanta портокал. Честна дума, 1:1 с плодовия аромат, газираното, мехурчетата и киселичката нишка, която усещаш чак в устата си и преглъщаш жадно от нетърпение да отпиеш. Получих и талон за 20% намаление в онлайн магазина на Body shop, така че ще мога да подбера още нещо по свой вкус, най-вероятно от какаовата серия.

2. Color club High Society лак за нокти в пълен размер. Есенно-зимен цвят, пастелно кафяво.

3. Руж на Kryolan, брандиран за Glossybox. Kryolan са марка за професионална козметика тоест такава, която се ползва в театрите и киното за специални ефекти (рани, състаряване и пр). В един от предишните месеци получих от Glossybox код за 10 евро намаление по email, но декоративната козметика на Kryolan е сравнително бедна откъм цветови нюанси и не си харесах нищо, с изключение на комплект четки.

Ружът се праши доста, дори когато се работи с мека четка. Нужно е да я духнеш лекичко, за да се отървеш от излишния продукт. Не е цвят, който бих си купила сама, но стои добре и възнамерявам да го ползвам.

Към писецът на Océane за прецизна корекция на грима се отнасям леко подозрително. Не съм сигурна доколко ще ми влезе в употреба и дали действително ще мога с него да изтрия „сенки, разтекло се червило и дори каял“, както обещава описанието или само ще замазва и драска, както се оплакват другите получателки в коментарите към продукта.

Очна линия с писец на Be A Bombshell Cosmetics, черна. В момента имам 2 очни линии – Carbon Gloss на L’Oreal и един тънък писец на Catrice, който даже още не съм носила. Трета и с едър писец не ми беше нужна, но току-виж съм седнала да експериментирам, без да жаля продуктите, че накрая да се науча да си слагам правилно очна линия. Двете ми очи са доста различни и очната линия обикновено подчертава проблема.

Също както предходния продукт, и този е произведен в Китай. Съдържа 4 парабена.

И за довиждане, последна снимка отблизо на ружа, който ми е топ продукта от тази кутия. Не е точно розово, макар да са го нарекли Glossy Rosewood, а по-скоро розово със студен подтон, което бие на лилаво. Вчера дискретно се разкрасих преди фитнеса и с негово участие.

Руж на Kryolan, брандиран за Glossybox

Стойност на кутията:

  • 50 мл. масло за тяло Body shop – 1/4 от 200 мл. – 4 евро
  • Color club High Society – 7 евро
  • Руж Kryolan – 12.90 евро
  • Be A Bombshell Cosmetics очна линия – 14 евро
  • Писец Océane – 4 евро